1. prosince vyjde NOVÁ KNIHA PRO CHOVATELE PAPOUŠKŮ

Autor: Alena Winner

Poměrně dlouhou dobu v České republice nevyšla publikace pro chovatele papoušků od českých autorů. O to více příjemné je mít tu milou povinnost a prozradit vám, že v úterý 1. prosince vyjde kniha 550 OTÁZEK A ODPOVĚDÍ PRO CHOVATELE PAPOUŠKŮ. Autory jsou MVDr. Helena Vaidlová z veterinární kliniky Mada a Antonín Vaidl, kurátor chovu ptáků Zoo Praha.

Nová vázaná publikace pro chovatele papoušků vyjde 1. prosince v praktickém formátu 190 × 255 mm se čtyřmi sty fotografiemi na 352 stranách. Najdete v ní 550 otázek a odpovědí, které jsou přínosné pro každého chovatele papoušků, ať už je jeho specializací voliérový chov, nebo sdílí domácnost s mazlíčkem (mazlíčky). Kniha je rozdělena do deseti kapitol, které jsou barevně odlišeny.

Při sestavování otázek autoři vycházeli ze svých prověřených zkušeností a poznatků, které nasbírali z vlastní chovatelské a veterinární praxe v průběhu uplynulých více než dvaceti let.

Dr. Vaidlová se ve své ordinaci denně setkává s otázkami, které papouškáře zajímají z veterinárního hlediska. Co bylo podle ní na napsání knihy nejtěžší? „Nevím, jestli nejtěžší, ale nebylo snadné napsat knihu pro chovatele a mazlíčkáře zároveň. Věřím však, že jsme našli způsob sestavení otázek, který je přijatelný pro obě skupiny.“

Mohu potvrdit, že s tímto se autoři vypořádali perfektně. I vzhledem k výše uvedenému je publikace skutečně rozsáhlá a autoři v ní dokazují svůj bezesporu široký vědomostní záběr. Vzhledem k podrobně propracované veterinární kapitole je publikace vhodná i pro veterináře, které zasvětí do základů ptačí medicíny.

 

Antonín Vaidl doplňuje velmi důležitou skutečnost: „Jde o shrnutí našich zkušeností v oboru a každý řádek jsme psali z hlavy.“ A právě tato stručná větička činí kromě mnoha dalších faktů publikaci jedinečnou. Nenajdete zde totiž citace, jde o ryze autorské dílo prezentující vlastní zkušenosti.

Originalitu a kvalitu odborného knižního díla ocenila v předmluvě světově známá britská chovatelka a spisovatelka Rosemary Low, která je již řadu let obdivovatelkou aktivit manželů Vaidlových.


Téma otázek a odpovědí pro chovatele papoušků doposud v ČR knižně nevyšlo a věřím, že jej ocení nemalá řada chovatelů. Osobně autorům děkuji nejen za vytvoření hodnotné publikace, která se svým obsahem jistě zapíše do dějin, ale také za prvotřídní spolupráci při samotné produkci. Jejich profesionalita je zkrátka obdivuhodná!

V neposlední řadě děkuji jazykové korektorce Janě Zuziakové za velké nasazení při naší společné redakční práci.

Sledujte náš web i facebook, kde se včas dozvíte, že kniha je na světě.


555 otázek a odpovědí pro chovatele papoušků

Autoři: MVDr. Helena Vaidlová, Antonín Vaidl
Vydavatel: Nakladatelství FYNBOS s.r.o.
Formát: 190 x 255 mm
Počet stran: 352
Vázaná, celobarevná, 400 fotografií
Cena: 690 Kč (vč. DPH)
Dostupnost: předobjednávky v eshopu www.papousci.com nebo na tel. 775 275 299

Chcete se dozvědět více?

Časopis • 64 STRAN

Časopis PAPOUŠCI 2/2022

75 Kč

Skladem > 5 ks

Expedujeme dnes