70. Mezinárodní burza ptactva ve Zwollle

Autor: MVDr. Veronika Trhoňová, Ph.D.

V sobotu 21. září 2019 se v nizozemském městě Zwolle konala již 70. burza exotického ptactva, která patří k největším burzám v západní Evropě. Velký zájem ze zahraničí, zejména z Belgie, Německa, Francie, Itálie, Anglie, Španělska, Portugalska, Polska, České republiky a Dánska ukazuje, že burza ve Zwolle (Zwolle Birdmarket) je na mezinárodním trhu vysoce ceněna. Na ploše více než 12 500 m2 bylo možno vidět více než 500 prodejců exotického ptactva a okolo 7000 návštěvníků. Nedílnou součástí burzy byly i stánky s krmivem a chovatelskými potřebami.

Pokud jste nechtěli stát ve frontě na vstupenky, bylo možno přes internet zakoupit vstupenku online, která stála 7 euro. Na místě pak bylo možno vstupenku zakoupit za 8 euro. Stejně jako vstupenky, i parkovací lístky bylo možné zakoupit předem online, rovněž se slevou 1 euro.

Na burze bylo k prodeji mnoho malých a středních druhů papoušků, ale mohli jste narazit i na velké druhy arů, např. ary ararauna a ary zelenokřídlé. Kromě papoušků zde byli i drobní pěvci, plodožraví a hmozožraví ptáci. Návštěvníci si u prodejců chovatelských potřeb mohli zakoupit materiál na stavbu voliér a různé typy budek. Nechyběly také stánky s krmivem.

Klece, ve kterých byli papoušci umístěni, musely splňovat určité požadavky. Ptáci museli mít k dispozici vodu nebo ovoce a potravu vhodnou pro konkrétní druh. Klece musely být čisté, nepoškozené a vybavené bidly, zároveň podle podmínek nesměly být umístěny na zemi. Podrobné podmínky a informace byly k dispozici na stránkách burzy https://zwollevogelmarkt.nl/en/

Chcete se dozvědět více?

Časopis • 64 STRAN

Časopis PAPOUŠCI 2/2022

75 Kč

Skladem > 5 ks

Expedujeme zítra