Dr. Matthias Reinschmidt obdržel prestižní cenu BADENER DES JAHRES 2020.

Autor: Redakce PAPOUŠCI


Dr. Matthias Reinschmidt působil dlouhá léta ve funkci kurátora a později zoologického ředitele Loro Parque na Tenerife. Přátelství s představiteli české redakce časopisu PAPOUŠCI a profesní spolupráce trvá dvacet let. Dr. Reinchmidt řadu roků aktivně přispíval články do časopisu a v ČR byla vydána jeho publikace ATLAS PAPOUŠKŮ. 


V sobotu 22. 2. 2020 se v Karlsruhe (Německo) uskutečnilo předávání tradiční ceny BADENER des JAHRES 2020 (Badener roku 2020) a prestižní titul za zásluhy letos získal Dr. Matthias Reinschmidt. Dle poroty organizujícího spolku "Bund Freiheit statt Baden-Wüttenberg" bylo hlasování jednoznačné. Dr. Reinschmidt, současný ředitel zoo Karlsruhe, je významným reprezentantem spolkové země Bádensko-Württembersko. Často cestuje a s Frankem Elstnerem natáčí významné dokumenty, propagující celosvětovou rozumnou ochranu přírody, ale i aktivity zoo Karlsruhe. 

Dr. Reinschmidt byl iniciátorem zajímavého konceptu. Každý návštěvník může dobrovolně přispět 1 EUR na financování záchranných projektů, které zoo podporuje v Austrálii a Ekvádoru. Lokálně pak podporuje divoké včely a jiřičky obecné (Delichon urbicum). Ceny BADENER DES JAHRES se předávají už od roku 1992. První titul obdržel ruský fotbalista Sergeij Kiriakow. Díky své kariéře proslavil hlavní bádenské město Karlsruhe po celé Evropě. 

Dr. Matthias Reinschmidt byl u zrodu časopisu PAPOUŠCI a do jisté míry ovlvnil jeho směr. S ředitelkou redakce Alenou Winner se setkali na řadě celosvětových kongresů a chovatelských setkání, kde publicisticky spolupracovali.