I takhle lze pomoci obyvatelům zoologických zahrad

Autor: Redakce PAPOUŠCI

Ostatní autoři: Paradise Park, Hayle

Paradise Park v Cornwallu patří mezi oblíbené destinace milovníků exotického ptactva. Je domovem více než 1200 ptáků a dalších zvířat. Stejně jako většina ostatních zoologických zahrad, i tady současné dny naplňují hodiny obav a hledání řešení nedostatku finančních prostředků. O tom, kam je schopen zajít člověk milující zvířata, aby jim pomohl, mnohé přesvědčil ředitel parku Nick Reynolds.

Brány parku se v souladu s vládními opatřeními Velké Británie v loňském roce uzavřely veřejnosti. Park proto případné dotace nyní vítá víc než kdy jindy. Jen pro představu, nakrmit všechny opeřené obyvatele stojí týdně 1 500 GBP (45 335 Kč). Krmení papoušků přijde na 25 GBP (756 Kč) denně. V parku předkládají granule Kaytee, ovoce, zeleninu, zrní i ořechy. Udržet chod celého parku i době, kdy je uzavřen, stojí 46 000 GBP měsíčně (1 390 130 Kč).

K situaci se vyjádřil ředitel parku Nick Reynolds: "Skutečně to není vůbec snadné, když musíme mít zavřeno. Uživit svěřence a mít na výplaty zaměstnanců". Reynolds přiznává, že dobu, kdy tak enormně potřebují pomoc a dotace od lidí za uplynulých 47 let, tedy za celou dobu fungování parku, nepamatuje. „Děkuji všem, kdo nám pomáháte. Vaší vstřícnosti si nermírně vážím. Situaci bychom jinak těžko zvládali“, dodává.

Nick Reynolds se rozhodl pro neobvyklou věc, která má přilákat ještě více pomáhajících. Prvního února, v den narozenin svého otce, se rozhodl, že si před kamerou oholí vlasy na účes "mohykán" a ponechá si jej až do 14. dubna, kdy Paradise park oslaví sedmačtyřicáté narozeny. Podívejte se na záznam z tohoto počinu.

Nick bere do ruky strojek a ještě než jím odstraní široký pruh svých vlasů pronesl: "Tímhle "hloupým" činem bych rád oslovil vás všechny, kdo byste mohli jen trochu pomoci navýšit náš fond. Věřte, že dny, kdy jsme zavření, jsou pro nás složité a budeme rádi za jakoukoliv pomoc". 

K dnešnímu dni Nick vybral 4 429 GBP z jeho celkového plánu 5 000 GBP, které pomohou parku přežít. Pro zajímavost část financí již byla využita na koupi speciálních krájecích přístrojů, které chovatelům ušetří mnoho času, který mohou věnovat ostatním potřebným záležitostem v parku. 

Pokud můžete poslat i třeba malou dotaci, navštivte tento link: POMOC PARADISE PARKU

Nick Reynolds, ředitel Paradise Parku
Foto (c) Paradise Park

Chcete se dozvědět více?

Časopis • 64 STRAN

Časopis PAPOUŠCI 2/2022

75 Kč

Skladem > 5 ks

Expedujeme v pondělí