OSTRAVSKÉ FAUNA TRHY TUTO NEDĚLI BUDOU

Autor: Redakce PAPOUŠCI

V souvislosti s epidemií koronaviru od pátečního večera (18. 9.) platí zákaz pořádání hromadných vnitřních akcí, kde stojí více než 10 lidí. Výjimku však mají výstavy či trhy. Znamená to tedy, že výstavy papoušků, burzy a další chovatelská setkání mají zatím zelenou, ale za mimořádných hygienických podmínek.



V neděli 20.9.2020 se můžete těšit například na OSTRAVSKÉ FAUNA TRHY, které se uskuteční za mimořádných hygienických podmínek jako v předešlých měsících. Vstup bude povolen pouze osobám s rouškou či jinak zakrytými ústy, budou vyžadovány rozestupy mezi návštěvníky, na ploše budou zajištěny desinfekce, atp.

Fauna Trhy budou rozděleny na tři samostatné akce a to Akvaburza, Teraburza a Ptačí Trhy (tj. jednotlivé výstavní plochy od sebe budou odděleny, každá se svým samostatným vstupem a východem).

Ptačí Trhy se konají v pavilónu A2 na výstavišti Černá Louka v Ostravě a začínat budou již v 6:00 hodin. Tyto trhy budou probíhat na samostatné vytápěné ploše o rozloze 900m2. Kromě možnosti koupě nejrůznějších druhů papoušků zde najdete mnoho stánků s chovatelskými potřebami, krmivy, kroužky atd. Nechybí ani výborné občerstvení. 

Teprve od 8:00 dojde k otevření ostatních ploch NA1 a NA2 (teraristika, akvaristika, drobní savci, holubi, drůbež, králíci, psi a kočky), čímž se propojí celé výstaviště a do 12:00 budou probíhat klasické FAUNA TRHY.

 




V platnosti nadále zůstává celorepublikové mimořádné opatření vydané Ministerstvem zdravotnictví, kde u hromadné akce ve vnitřních prostorách rozdělených do  sektorů může být ve stejný okamžik v jednom sektoru max. 500 osob. Z tohoto důvodu, bude na každou z ploch v daném okamžiku vpuštěno maximálně 500 osob.

Pravidelnou součástí trhů je poradna MVDr. Michala Slobody. Veterinární poradna bude jak pro návštěvníky, tak také pro prodejce zdarma. Více informací naleznete na www.exomed.cz

Parkování v době návozu zboží prodejci od 5:00 do 8:00

Podzemní parkoviště a parkoviště před výstavištěm bude uzavřeno a vyhrazeno pouze pro prodejce (teraristiky, akvaristiky, drobných savců, holubů, králíků, drůbeže, psů a koček), kteří budou řádně zaregistrovaní. Nikdo jiný na tyto parkovací plochy do 8:00 nebude v puštěn. Po 8:00 bude parkoviště zpřístupněno všem návštěvníkům. Do 8:00 tak bude volně přístupné boční parkoviště vedle pavilonu (vjezd přes závoru). Ostatní parkovací plochy kolem výstaviště zůstanou beze změny.

Prodejci mohou parkovat v areálu výstaviště Černá louka za speciální paušál 45,- Kč po celou dobu akce. Pokud by prodejce nechtěl za parkování platit, může zaparkovat kdekoli jine zdarma. 

Pro návštěvníky je v neděli parkování ZDARMA. Pokud by však návštěvníci chtěli parkovat v areálu výstaviště, pak zaplatí 20,-Kč/hod.


Vstupné


Vstupné pro dospělé činí 40,- Kč. Děti starší 3 let, studenti, důchodci, držitelé ZP a ZTP průkazů včetně doprovodu mají vstupné za 20,- Kč. Děti do 3 let mají vstup na Fauna Trhy zdarma.

Kde na trzích koupit STOLNÍ KALENDÁŘ PAPOUŠCI 2021

Časopisy PAPOUŠCI (včetně starších čísel z r. 2019 a 2020) najdete na stánku Milana Bartla. V prodeji má už také nové STOLNÍ KALENDÁŘE PAPOUŠCI 2021. Pokud jeho stánek nebudete moci najít, můžete se mu ozvat telefonicky: 605 782 617. 

 

Ostravské Fauna Trhy si na poli chovatelských akcí v ČR získaly významnou pozici. Pořadatelé se snaží prostředí neustále zpříjemňovat a výsledky jsou bezesporu znát. Pokud ne tuto neděli nemáte nic v plánu, rozhodně do Ostravy zavítejte. Aktuální informace o trzích můžete sledovat na webu: www.fauna-trhy.cz

 

 

    

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Chcete se dozvědět více?

Časopis • 64 STRAN

Časopis PAPOUŠCI 2/2022

75 Kč

Skladem > 5 ks

Expedujeme dnes