ZOBÁK – kniha, která právě vyšla v Německu

Autor: Redakce PAPOUŠCI

Rád bych Vám představil svou knihu, která je velmi specificky zaměřená. Vyšla v němčině a zabývá se POUZE ptačím zobákem. Možná se teď někteří z Vás pozastaví nad takto úzkým zaměřením publikace, ale věřte, že se v knize dočtete mnoho zajímavostí, o kterých jste doposud možná nevěděli. 

Jde o knihu pro studenty veterinárních univerzit, veterináře, biology, pracovníky ZOO, ale i chovatele papoušků. Zkrátka je určena pro všechny, kteří se zajímají o papoušky a další zástupce avifauny. V němčině nese název "DER SCHNABEL" (ZOBÁK) a vydalo ji nakladatelství Papageienzeit Verlag, 2019.


 

V knize jsem sepsal informace, které nebyly doposud v žádné publikaci uveřejněny. Za podporu a souhlas k vydání velice děkuji chovatelce a majitelce nakladatelství, paní Claudii Schlütter. Ačkoliv je kniha v němčině, věřím, že mnoho Čechů tento jazyk ovládá a řádky rozšíří obzor znalostí.  

 

A tady jsou slova nakladatelky: 

"Práce na této publikaci byla hodně zajímavá. I vzhledem k tak úzkému tématu! Jako dlouholetá chovatelka větších druhů papoušků ji mohu doporučit opravdu všem chovatelům. Dali jsme si záležet na každé řádce, obrázku a ilustraci či fotografii. Po dokončení a vydání knihy jsem velmi ráda, že jsem na tenhle projekt kývla. Velký dík patří především autorovi Dr. Slobodanu Ivicovi za jeho důvěru. Knihu pro nás přeložil z anglického originálu pan Steven D. Kuhns a za odbornou korekturu děkuji Dr. Susanne Vorbrüggen a Dr. Sopii Budde a dále paní Tereze Kuhlmann za lektorát. Kniha obsahuje 161 stran a je vázaná a celobarevná. Jde o velmi komplexní knihu, která popisuje anatomii i funkci zobáku, péči a také onemocnění této důležité součásti papouščího těla."

Pokud byste si přáli doplnit svou sbírku papouščích publikací, můžete si knihu DER SCHNABEL objednat v eshopu: https://www.papageienzeit-shop.de/shop/b%C3%BCcher/



Chcete se dozvědět více?

Časopis • 64 STRAN

Časopis PAPOUŠCI 2/2022

75 Kč

Skladem > 5 ks

Expedujeme zítra